Om Krymp.se

Krymp.se såg dagens ljus i början av 2023 och drivs ideellt av syskonen Malin och Martin. Vi vill med Krymp.se bidra till ett mer hållbart samhälle för alla.

Spara pengar = spara miljö

Hårda tider ekonomiskt och fler och fler behöver anstränga sig för att få pengarna att räcka. Att minska konsumtionen har många fördelar, kopplingen mellan att spara pengar och att spara på jordens resurser är tydlig. Vår natur har begränsade tillgångar och varje litet val som den enskilda individen gör i vardagen kan till slut göra stor skillnad. Vi skulle vilja se en värld där konsumtionshets byts ut mot omtanke och där ”att snåla” ses som något positivt. 

Gör det själv

Att göra saker själv, från grunden, är alltid billigare än att köpa färdigt. Hemmagjort är därför mer hållbart både ur ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv. Förutom att du slipper betala det dyrare priset så minskar antalet förpackningar och du vet att maten som du lagar själv eller dina naturliga hudvårds- eller städprodukter inte innehåller onödiga kemikalier.

Förr var det mer självklart att laga mat från grunden, laga saker som var trasiga och att använda kreativitet för att skapa saker istället för att köpa allt färdigt. I dagens samhälle håller ”kan-själv”-kulturen på att gå förlorad. Vi på Krymp.se vill bidra med vardagskunskap som gör det lättare att leva mer hållbart.

”Alla” spartips samlade på ett ställe

Vi vill hela tiden hitta nya sätt att spara och leva mer hållbart – i stort och smått. Det mesta vi tipsar om har vi provat själva, men vi har såklart fått inspiration från alla möjliga håll och kanter. Med Krymp.se vill vi samla alla tips på ett och samma ställe, för att på så sätt göra dem tillgängliga för fler.

Vill du bidra?

Var gärna med oss och inspirera och dela, så kan vi bli hållbarare tillsammans! Vi tar förstås gärna emot synpunkter och förslag och ännu fler tips. Hör av dig på kontakt@krymp.se.