Present till lärare

Present till lärare

Att visa uppskattning för lärarens arbete när terminen är slut är förstås fint. Lärare och pedagoger gör ett stort jobb. Men det finaste du kan ge är faktiskt gratis!

I dessa tider är det många föräldrar som funderar kring vad de ska köpa till barnens pedagoger. Efter lite ovetenskaplig research är det dock lätt att se att lärarna själva väldigt sällan önskar sig muggar, prydnader och hembakat.

Istället är det uppskattning i form av ord som betyder mest för lärarna – att föräldrar och barn visar tacksamhet för det arbete de lägger ned. Och då gärna under hela läsåret förstås, inte bara på skolavslutningen. Att visa uppskattning och berätta att (eller hur) läraren har gjort skillnad är dessutom helt gratis!

Om klassen har skramlat och ändå vill köpa något för pengar så är också välgörenhet uppskattat. Det finns många välgörenhetsorganisationer som erbjuder paket som förbättrar villkoren för skolbarn och pedagoger i andra delar av världen. Eller kanske har just er lärare något annat område som ligger hen extra varmt om hjärtat?

Att tänka på när det gäller presenter till lärare:

  • Lägg pengarna på något som verkligen betyder något och köp inte saker bara för att
  • Gå hellre ihop och köp/gör en grej från hela klassen än att varje familj ordnar egna presenter
  • Personliga presenter uppskattas mer än köpta prylar – exempelvis ett litet häfte med fina ord från barnen och uppskattande tankar från föräldrarna.
  • Om ni ändå vill köpa något för pengar, köp något som alla på skolan kan ha glädje av. Kanske något som behövs i verksamheten, eller en bärbuske som kan planteras på skolgården.
  • Om ni har svårt att hitta rätt, då är att skänka pengar till välgörenhet alltid ett säkert kort!

 

 

Fler Inlägg