Baka egna pinsa

Baka egen pinsa

Pinsa har blivit populärt på slutet. Och det är kanske inte så konstigt, för det är väldigt gott! Men färdiga pinsa-bröd är dyra att köpa, så gör dina egna istället.

Passa på att göra många när du ändå gör, för det är alltid trevligt att hitta förgräddade pinsa-bröd i frysen!

Du behöver:

  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • Ca 9 dl vetemjöl
  • Olivolja

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
  2. Häll över vattnet och rör ihop till en slät deg.
  3. Tillsätt mer vetemjöl om degen är lös.
  4. Täck degen med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur i cirka 8 timmar.
  5. När degen jäst klart, stjälp upp den på mjölad skärbräda och dela den i fyra bitar.
  6. Vik in ”kanterna” på varje degklump tills du har en fin och slät rund form.
  7. Lägg alla fyra degar i en stor form (eller i fyra separata), täck över och ställ i kylskåp i cirka 8 timmar till.
  8. Ta fram degen ur kylen ungefär en timme innan du ska baka ut den.
  9. Forma fyra avlånga pinsa-bröd försiktigt utan att trycka ut för mycket luft ur degen.
  10. Pensla med olivolja. (Vitlökssmör är också gott!)
  11. Grädda i 275 grader cirka 5 minuter.

Pinsa-bröden är nu färdiga att toppa med valfri topping. Ät pinsan med kall topping eller stoppa in den i ugnen en stund till med ost och annat gott på!

Fler Inlägg