Naturbingo med barn

Naturbingo

Vill du också få ut barnen mer i naturen? Då är det här är en perfekt aktivitet som ger både frisk luft, skattjakts-känsla och fina lärdomar om vår natur.

Aktiviteten går ut på att barnen ska söka saker i naturen för att hitta allt på Bingobrickan och därmed få bingo. Är barnen yngre behövs förstås lite hjälp av en vuxen.

Gör så här:

Skriv ut bingo-brickorna, skriv namn på dem och ta med dem och barnen ut i naturen. Lägg bingo-brickorna på ett plant ställe ute. Låt barnen springa runt och leta och hämta det som står på brickan och sedan placera det i rätt ruta på bingo-brickan. Bestäm själv om ni ska köra en full rad eller full bricka och om ni ska tävla mot varandra eller samarbeta. När det är fullt skriker barnen Bingo!

Nedan finns ett förslag på bingobricka för utskrift, du kan självklart också göra din egen anpassade Bingo-bricka. Om du googlar på ”naturbingo” får du också många träffar på färdiga utskriftsvänliga bingobrickor som du kan använda gratis. Se exempelvis på Aktivtfamiljeliv.se som har jättefina brickor med fina bilder för äggkartong.

Tänk på att ge barnen spelregler innan de sätter igång, de får såklart inte plocka i grannens rabatt, dra av kvistar från träd eller ta blommor som är fridlysta!

Skriv ut bingo-bricka

Fler tips