Använd överblivet ris
Har du rester av ris kvar? Låt det inte förfaras! Överblivet ris kan enkelt bli till nya rätter. Har du mycket ris över passar kanske stekt ris med asiatiska smaker bra – se det som en pyttipanna där du kan blanda i nästan vad som helst. Mindre mängder ris är utmärkta för att dryga ut andra rätter.
Ris går förstås också bra att frysa. Men eftersom konsistensen kan bli lite annorlunda på ris som varit fryst så passar det frysta riset bäst att stoppa ned i soppor och grytor.
Prova att använda ris-resterna till:
- Soppa – riset gör vilken soppa som helst matigare
- Fusk-risotto – blanda vitt vin, buljong, ost samt valfri smaksättning och ge ett snabbt uppkok
- Stekt ris – stek riset i olja tillsammans med vitlök, ingefära, valfria grönsaker och ägg
- Dryga ut köttfärs med ris – häll ned riset i köttfärssåsen eller prova fyllda paprikor
- Risplättar – tillsätt riset i den vanliga pannkakssmeten och stek som vanligt