Bostongurka på melonskal
Nästa gång du äter melon, släng inte skalet! Prova att göra egen bostongurka istället.
Smakar precis som vanlig bostongurka. Skillnaden är bara att det förstås är mycket billigare att göra egen bostongurka av vad som annars skulle kastas än att köpa färdig.
Du behöver:
- Ca 500 gram melonskal
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1 msk gula senapsfrön
- 1 dl ättikssprit
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 0,5 dl vatten
- Eventuell valfri kryddning, tex dill, chili eller vitlök
Så här gör du bostongurka av melonskal:
Dela melonen i bitar och skär bort fruktköttet (och ät upp det). Skär sedan försiktigt bort det yttersta färgade skalet på kanterna så det bara blir en vit del kvar. Finhacka det vita skalet, paprika och lök.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka under lock i cirka 20 minuter på svag värme. Melonskalet ska bli lite mjukt.
Förvara i tät burk i kylskåp.
Bostongurka är ett gott tillbehör till många olika rätter med passar också utmärkt som topping på mackan!