Mandelmassa

Gör egen mandelmassa

Att göra sin egen mandelmassa går både fort och lätt. Här är äggvitan utbytt mot kikärtsspad för att göra mandelmassan vegansk.

Om du vill ha din mandelmassa mindre söt kan du välja att minska på sockret men då blir massan lite mer som en tjock kräm än som en deg som går att rulla. Du väljer också själv om du vill skålla mandeln först för att få en ljusare mandelmassa.

Till vegansk mandelmassa behöver du:

  • Ca 2 dl mandelmjöl (mixa hel mandel om du inte har färdigt mjöl)
  • Ca 2 dl florsocker
  • 2 msk kikärtsspad (går med bara vatten också)
  • Ett par droppar bittermandelarom (om du vill)
  • Några droppar vatten

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser och droppa försiktigt i vatten tills mandelmassan går ihop till en deg.
  2. Ställ i kylen en stund, så sväller mandelmassan lite till.

Mandelmassa går bra att frysa!