Hemmagjord kebabsås
En riktigt god kebabsås är ett måste till kebaben. Den här rör du ihop på ett litet kick, och den passar bra till annat än kebab också. Förvara den i kylen så håller den cirka en vecka.
Så här lätt gör du egen kebabsås hemma:
Du behöver:
- 3 dl grekisk/turkisk yoghurt eller crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1-2 vitlöksklyftor, pressade eller finrivna
- 0,5 dl apelsindricka, apelsinsaft eller ananasjuice
- 2 tsk ketchup
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk oregano
- 1 krm cayennepeppar
- Salt
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser i en skål.
- Smaka av med salt.
Om du vill ha mer hetta i såsen går det förstås bra att tillsätta mer cayennepeppar, sambal oelek eller chiliflakes!