Pepparkaksgranola

Julig pepparkaksgranola

Julens godaste, billigaste och mest väldoftande granola gör du själv. Servera pepparkaksgranolan till fil, yoghurt eller som tillbehör till fruktsallad eller glass!

Du behöver:

  • 8 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl neutral olja
  • 2 msk honung
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 3-4 pepparkakor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Värm vatten med olja och honung så att honungen smälter. Blanda i pepparkakskryddorna.
  3. Mät upp havregrynen i en bunke och häll över vätskan och rör runt.
  4. Sprid ut granolan på en plåt och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under gräddningen så att granolan rostas jämnt.
  5. Låt svalna.
  6. Krossa pepparkakor till smulor och blanda ned i granolan.

Fler Inlägg