Okonomiyaki – japansk streetfood
Vill du bjuda på något annorlunda men ändå billigt? Prova okonomiyaki – en japansk pannkaka med vitkål. Mer lättlagad asiatisk mat är svår att hitta!
Pannkakssmet
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl vatten
- 2 ägg
- 0,5 tsk salt
Fyllning
- Ca 250 gram fint strimlad vitkål
- Salladslök eller en liten bit purjolök, fint strimlad
- 1 msk hackad inlagd ingefära (eller riven färsk ingefära)
Sås
- Ketchup
- Japansk soja
- Ostronsås
- Worcestersås
- Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten.
- Tillsätt de strimlade grönsakerna och rör om ordentligt.
- Stek plättar eller mindre pannkakor på svag värme. Pannkakorna ska få en fin gyllenbrun färg på båda sidor.
- Häll ketchup i en liten skål och blanda i soja. Smaksätt med ostronsås och/eller worcestersås.
Till okonomiyaki kan du också servera:
- Majonnäs
- Sesamfrön
- Salladslök
- Chiliflakes
- Sirachasås