Pad Thai som på restaurang
Thailändsk mat är ju så gott. Men du behöver inte betala dyra pengar för att köpa Pad Thai ute. Här är ett recept på hemmagjord Pad Thai som smakar som på restaurang!
Pad Thai är lite som thailändsk pyttipanna. Såsen ger den speciella smaken, men övrigt innehåll kan du variera. Använd de grönsaker du råkar ha hemma vid tillfället och valfritt protein. Du kan använda risnudlar eller vanliga nudlar, eller helt enkelt öka mängden grönsaker och utesluta nudlar helt.
Följande recept är för 4 portioner.
Till Pad Thai sås behöver du:
- 1 msk fisksås
- 1,5 msk ostronsås
- 0,5 msk kinesisk soja
- 2-3 vitlöksklyftor, pressade eller fint hackade
- 3 msk vatten
- En skvätt limejuice
- Chiliflakes efter smak
- 1,5 tsk råsocker
Du behöver också:
- 250 g nudlar
- 200-400 g kyckling
- Valfria grönsaker, färdig wokmix går utmärkt
- 2 ägg
- Jordnötter
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ den åt sidan.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla kycklingen och fräs den i lite olja.
- Lägg ned grönsakerna i stekpannan tillsammans med kycklingen.
- Vispa äggen lätt i ett glas och tillsätt dem i pannan och rör om så att äggen finfördelas.
- Tillsätt såsen och vänd sist ned nudlarna i pannan.
Servera med hackade jordnötter och eventuellt en klyfta lime.