Spara kaffeslattarna

Använd kaffeslattarna

Släng aldrig kaffe som blir kvar! Frys in överblivet kaffe som istärningar istället. Med kaffe-istärningar gör du snabbt islatte en varm sommardag. Du är också alltid redo för att smaksätta chokladbollar eller något annat gott.

Kaffe är en produkt som är väldigt vattenkrävande att producera. Hela 140 liter vatten går åt till att få fram kaffepulver för en enda kopp kaffe. Dessutom är ju kaffe dyrt.

Så det gäller att ta till vara på varje droppe, både för miljöns skull och för din egen ekonomis skull!

Frys in allt kaffe som blir över i istärningsformar. Pilla sedan över tärningarna till en burk som kan ligga kvar i frysen, då kan du använda isformen igen till nästa kaffeslatt.

Till iskaffe tar du bara fram några tärningar och häller på valfri mjölkdryck och eventuell sötning.

De små kaffetärningarna tinar snabbt och kan också användas som smaksättning i bakverk, milkshake, smoothie och till och med i såser och marinader.

Fler Inlägg