Ströbröd av torra brödkanter

Gör ströbröd av torrt bröd

Spara alla torra brödkanter och gör eget ströbröd av dem. Svinnsmart, enkelt och billigt förstås!

Ha en burk i frysen som du fyller på varje gång du får brödbitar över. När du fått ihop tillräckligt mycket så mixar du brödet till smulor och torkar det i ugnen på 150 grader.

Låt ströbrödet stå i ugnen i cirka 15 minuter, gärna lite till på eftervärme. Rör runt några gånger på plåten så att smulorna torkar jämnt.

Ströbrödet behöver svalna helt innan du häller upp det i en burk. Lämna gärna locket lite på glänt första natten så att du är helt säker på att alla smulor är torra innan du sätter på locket helt.

Ströbröd kan du göra av i stort sett vilket sorts bröd som helst, och det går förstås bra att blanda olika sorter också!

Fler Inlägg