Hemmagjord vaniljsås

Hemmagjord vaniljsås

Skippa marsansåspulvret och gör din egen vaniljsås till helgens efterrätt! Den här varianten är både enkel och billig att göra. Till skillnad från köpt vaniljsås innehåller den bara naturliga ingredienser.

Du kan själv välja om du vill lyxa till såsen med extra grädde, eller kanske rent av äkta vanilj!

Du behöver:

  • 1 msk majsstärkelse
  • 4 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grädde (valfritt)

Gör så här:

  1. Blanda allt utom grädden i en kastrull och ställ den på svag värme.
  2. Vispa hela tiden, och ta bort kastrullen från plattan så fort såsen tjocknat.
  3. Låt svalna.
  4. Om du vill kan du lättvispa 1 dl grädde och blanda ned i såsen.

Kom ihåg att göra vaniljsåsen i god tid innan du ska servera den, så att den hinner svalna ordentligt.

Äggvitorna som blir över kan du spara och använda till annat. Stek dem, baka med dem eller spara dem i frysen till ett annat tillfälle!