Havregrynsgröt 2.0
Havregrynsgröt är en av de billigaste rätterna du kan äta. Här är havregrynsgröt 2.0 – som fortfarande är billig men håller dig mätt längre!
Förutom att gröten är billig och snabblagad så går den också att variera i oändlighet. Du kan smaksätta den med precis vad du vill och använda vilka tillbehör du vill. Gröt är aldrig fel – det passar till frukost, lunch, middag och kvällsfika.
Havregrynsgröt 2.0 görs med ägg och nyttiga solrosfrön, vilket gör att gröten blir matigare och du håller dig mätt längre.
Grundrecept, 1 portion:
- 1 dl havregryn
- 3 dl vatten
- 1 nypa salt
- 1 msk solrosfrön
- 1 ägg
- Valfri smaksättning, exempelvis kanel och kardemumma
Gör så här:
Koka ihop havregryn med vatten och kryddor till en gröt, tillsätt sedan solrosfrön och ägget och rör på låg värme tills ägget har gjort gröten tjockare.
Servera exempelvis med banan och en klick jordnötssmör, mjölk och bär, äppelmos eller något annat du tycker om!
Vill du spara pengar?
Utmana dig själv – byt ut två måltider i veckan till gröt