Svinnsmart knäckebröd

Svinnsmart pepparkaksknäcke

Gör nytt bröd av gammalt torrt bröd och kaffesump! Det låter kanske konstigt, men det blir faktiskt väldigt gott!

Här får du användning av sådant som du annars kanske skulle kasta. Det knapriga brödet passar till både mat och fika.

Svinnsmart pepparkaksknäcke:

  • Ca 300 gram gammalt och torrt mjukt bröd
  • Ca 100 gram kaffesump
  • 0,75 msk flingsalt
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 0,5 dl valfri matolja
  • Vatten

Gör så här:

  1. Mixa det torra brödet till fina smulor.
  2. Addera kaffesump, salt, pepparkakskrydda och olja.
  3. Tillsätt sedan lite vatten i taget tills att smulorna går ihop till en deg som går att forma. (Skulle du råka ta för mycket vatten så kan du tillsätta lite vetemjöl)
  4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, så tunt du kan.
  5. Lägg på plåt och nagga brödet med en gaffel.
  6. Grädda 130 grader tills brödet har torkat och blivit krispigt. Öppna gärna ugnsluckan då och då för att släppa ut ånga.
  7. Bryt i bitar och njut!

Det går såklart bra att utesluta pepparkakskrydda, eller byta ut den mot annan smaksättning – exempelvis brödkrydda eller örter.