Ostkaka med squash

Falsk ostkaka med squash

Ostkaka skulle kunna vara det perfekta mellanmålet. Den brukar älskas av både barn och vuxna och det är lätt att göra en stor sats och ha i kylen.

Genom att göra ostkakan på squash blir den både billig och förstås fylld med nyttigheter. Säger du inget lär dock ingen märka att det är squash i!

Du behöver:

  • I mellanstor squash
  • 4 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 4 droppar bittermandelolja
  • 1 nypa salt
  • (Finhackad mandel om du vill)

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala squashen, dela den på längden och kärna ur den med en sked.
  3. Riv squashen fint och lägg i ett durkslag. Salta lätt och krama ur vätskan.
  4. Vispa äggen lätt och rör ned alla ingredienser.
  5. Häll upp smeten i en smörad ugnsform.
  6. Grädda i cirka en halvtimme, eller tills du känner att smeten har stelnat.

Servera ostkakan med sylt eller bär. Vill du lyxa till det är det också gott med en klick vispad grädde till!