Gör egen kebab

Gör egen kebab

Vill du spara pengar men inte sluta äta den goda snabbmaten? Prova att göra egen kebab!

Hemmagjord kebab är både enkelt att göra och billigt. Dessutom kan du göra mycket på en gång och fylla frysen. En rulle kebabkött kan bli till många olika rätter om du varierar tillbehören. Servera med ris, strips, bulgur, bröd, sallad eller på pizza.

Du behöver:

  • 1 kg köttfärs (nöt, lamm eller blandat)
  • 1 gul lök, riven eller väldigt fint hackad
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk oregano
  • 0,75 msk malen svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här:

  1. Rör samman alla ingredienser ordentligt i en bunke.
  2. Lägg plastfolie på en stor skärbräda och forma färsen till en stor tjock rulle.
  3. Rulla ihop rullen i folien och tryck och klappa så att den blir kompakt och håller fint ihop.
  4. Sätt ugnen på 100 grader och låt rullen vila medan ugnen blir varm.
  5. Ta bort plastfolien och rulla istället in färsen i folie. Vik in ändarna.
  6. Lägg rullen på galler med en plåt under som kan ta emot överflödig vätska.
  7. Baka rullen i cirka tre timmar i ugnen.

När rullen har svalnat vill den gärna stå över natten i kylen, då blir den lättare att skära. Skär så tunna skivor du kan!

Snabbmat på riktigt

Det går utmärkt att ta ut kebabköttet från frysen och steka direkt, så med förpreppat kött är det här snabbmat på riktigt!

Servera med valfria tillbehör, och gärna hemmagjord kebabsås!