Gör eget squashmjöl
Mjöl av squash? Javisst! Squashmjöl är både nyttigt och användbart. Dessutom glutenfritt och LCHF-vänligt! Har du dessutom odlat egen squash så är det helt gratis.
Så här gör du mjöl av squash:
- Skala squashen och dela den i två på längden.
- Skrapa bort kärnorna med en sked.
- Riv eller strimla squashen fint.
- Torka i ugn (ca 75 grader) eller svamptork tills den är helt torr.
- Låt den torra squashen ligga framme i rumstemperatur en dag extra för att säkerställa att den är helt torr.
- Mixa till mjöl.
- Förvara torrt, i lufttät burk.
Du kan ersätta delar av vetemjöl till squashmjöl i de flesta recept. Ta då lite mindre squashmjöl än den mängd vetemjöl du ersätter.
Om du vill äta kolhydratfritt kan du använda enbart squashmjöl, exempelvis istället för kokosnötsmjöl, och då ersätta med samma mängd.
Squashmjöl passar också bra att använda som redning i grytor och såser!