orange chicken

Laga din egen orange chicken

Orange chicken är en av de populäraste rätterna på asiatiska restauranger. Men istället för att lägga stora summor på att äta rätten ute, laga din egen orange chicken hemma!

Du får lika god mat till ett väldigt mycket lägre pris, och köket kommer att dofta ljuvligt!

Orange chicken, 4 portioner

Du behöver:

  • Ca 600-700 g kyckling i bitar
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsmjöl
  • Olja till stekning

Sås

  • 2 dl apelsinjuice, gärna färskpressad
  • Cest (rivet skal) från en apelsin
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk soja
  • Ca 0,5 tsk riven ingefära
  • 1 msk vitlökskrydda
  • 1 tsk chiliflakes (eller efter smak)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten

Gör så här:

  1. Panera kycklingen i ägg och mjöl.
  2. Stek kycklingen i rikligt med olja så att den blir frasig på ytan (har du fritös kan du förstås använda den istället)
  3. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och låt koka i ett par minuter under omrörning.
  4. Blanda ned såsen i kycklingen.

Servera med ris, nudlar eller grönsaker. Mums!