Laga storkok
Att laga mycket mat på en gång är praktiskt av många anledningar. Du sparar pengar, tid och med färdiglagad mat hemma riskerar du inte att falla för nödlösningar när det blir bråttom.
Vissa rätter passar bättre till matlådor än andra. Ett exempel är grytor som ofta bara blir godare när de har stått ett par dagar. Lasagne, gratänger och pajer är också praktiska att göra stora satser av för att stoppa i kylen eller frysen.
Ibland kan det vara bättre att spara rätten utan tillbehör. Kokt ris är känsligt för bakterier och ska kylas ned snabbt och inte sparas allt för länge. Vill du frysa rätterna bör du också undvika kokt potatis som inte blir så rolig efter att den varit fryst. Gör då hellre potatismos och tillsätt lite smör eller mjölk när du värmer på rätten.
Här är lite inspiration för dig som vill göra storkok och många matlådor:
Undertian – Recept som är perfekta för storkok
Zeinas kitchen – Storkok som passar att frysas in
Jennys matblogg – Storkok och frysa in